Dinsdag 19 juli
Blijf op de hoogte en volg Jannette
19 Juli 2005 | Australië, Hervey Bay
Vrijdag zijn we in de buurt van Brisbane (+/- 100 km er vandaan)mee geweest met 'Rob's Rainforest Tours'. We gingen naar de grootste regenwoud ter wereld (Lamington National Park). We werden in een busje er naar toe gereden met 11 andere mensen. Op de plaats van bestemming aangekomen waren daar allemaal hele mooie gekleurde vogels. Één ging gelijk om Marjan zitten waarna ze vervolgens allemaal kak in haar haar zat, was zo grappig. Ze vroeg ook nog of ik het zo even uit haar haar wou halen, terwijl haar hele haar onder vogeldiaree zat, haha..Daarna had Rob heerijke thee gemaakt met nog een overheerlijke 'carrot cake'. Hier moeten we echt het recept van hebben, zo lekker was het! Daarna het regenwoud in gegaan. Het was erg interessant omdat Rob erg veel over de natuur wist, ook hebben wilde Walibi's gezien (kleine kangaroes). De natuur is hier erg bijzonder. De overgang van eucalypusbomen naar het regenwoud is erg klein. In het regenwoud zie je allemaal lianen om de bomen heen en rare wortels van de bomen. Het is er erg donker. Je kunt goed zien dat hier een bosbrand is geweest omdat vele bomen nog zwart zijn. Vanaf een berg hadden we een gigantisch uitzicht over de natuur en over een 80m hoge waterval. Verder zijn we een 30m hoge boom ingeklommen, wat erg eng was. Vandaaruit weer een geweldig uitzicht over dit landschap. Dit was echt een geweldige dag. Toen we terug naar Brisbane gingen zagen we op een grasveld nog 9 kangaroes, echt zo bijzonder allemaal.
Zaterdag 16 juli hebben we de spullen weer ingepakt en afscheid genomen van het leuke Hostel met de leuke mensen, om verder het Noorden in te trekken naar Hervey-Bay om hier vervolgens naar Fraser Island te gaan. Dit was een mooie tocht van 5 uur waarin we in km lange weg geen huis meer tegen kwamen. Van de bergen reden we naar het vlakke rode landschap met af en toe een eucalypus boom. In Hervey Bay zijn we opgepikt door een busje die ons naar een Hostel (Fraser Escape) heeft gereden. Hier hebben we gelijk voor de volgende dag een 2 daagse reis geboekt naar Fraser Island.
Zondag 17 juli zijn we in het paradijs beland op Fraser Island. Eerst leek deze reis afschuwelijk te worden. We dachten dat we een reis hadden geboekt met 14 andere mensen in een klein busje. Toen we buiten stonden en we in eens onze namen hoorden bleek dat we een reis hadden geboekt met 40 andere mensen!! O nee!!!! Een enorme bus met 2 verdiepingen en allemaal van die vreselijke touristen, waarin ik met geen mogelijkheid mijn benen kwijt kon en wij ook nog een nederlandsgezin met vreselijk kinderen om ons heen hadden, zou ons naar Fraser Island brengen. Toen we op het eiland aankwamen werd de groep gelukkig gesplits en bleven de meest leuke mensen over in onze bus. Fraser island is echt een paradijs! Het hele eiland bestaat uit zand en dat maakt het zo bijzonder. Wij hebben hier een super mooi regenwoud gezien waardoorheen een helder riviertje loopt. Na een heerlijke lunch op ons resort zijn we naar een meertje gegaan. Eerst moesten we over hele stukken zand lopen in allerlei kleuren om daar te komen. Dit alles maakte de hele dag zo mooi. Na een heerlijk diner zijn we nadat we de zonsondergang hadden gezien met een rode lucht, geweldige zee, met de mensen die we daar hebben ontmoed wat wezen drinken in een bar waar we het niet al te laat hebben gemaakt. De volgende dag zijn we met de bus over het strand gereden. We zijn gestopt bij de mooie zandbergtoppen, het zand zie je hier in allerlei kleuren, echt zo mooi! Het lijkt net steen. Verder zijn we naar mooie uitzichtpunten gegaan vandaar we een geweldig uitzicht hadden over strand en zee. Hier konden we heerlijk zitten kijken naar de walvissen, schildpadden, haaien en mooie vissen die in de zee zwemmen. Het water is zo helder dat je ze vanaf een berg nog goed kunt zien. Verder zijn we naar 'Eli Creek' gegaan, dit is een soort riviertje met erg helder water. Met de natuur (regenwoud) er omheen maakt dit het erg bijzonder. Na de lunch gingen we naar 'Lake McKenzie', dit was ook echt super mooi! Dit is een meertje met zeer helder blauw water met rondom echt super wit strand. Ze zeggen dat je met het strand je sieraden kunt poetsen en als je je gezicht er mee scrubt je er stukken jonger uitziet. Hierin hebben we heelijk gezwommen. Na dit geweldige paradijs gezien te hebben, leuke mensen te hebben ontmoed was het helaas weer tijd om afscheid te nemen en kwamen we in het begin van de avond aan op het vaste land in Hervey Bay. Hervey Bay is verder niet zo bijzonder. Het heeft veel winkels en dat is het. Daarom vertrekken we vanavond nog naar Airly Beach. Dit is een 12 uur durende tocht richting het Noorden en hopen dat we een beetje in de bus kunnen slapen. Vandaaruit willen we toch nog de Whitesunday Islands zien. Hier blijken de witste zandstranden te zijn wat het erg bijzonder maakt. Hopelijk dat we hier nog van die grote schildpadden zien.
Even iets anders, mocht er iets erg gebeuren of iets anders kun je me altijd bellen op mijn Australische nummer: +61406330767. Het andere nummer houd ik ook nog gewoon om sms-js op te ontvangen. Ik heb hier een nieuw nummer aangeschaft omdat mijn beltegoed is opgegaan binnen 2 weken terwijl er meer dan €100 op stond. Flink balen dus veel 3 keer kort bellen een een aantal smsjes! Zal binnenkort weer wat foto's van het paradijs op de site zetten, want die moeten jullie echt zien!!! Oja..en echt grappig deze keer jullie berichtjes. Heb helaas geen handtekening van Steve Hammie. En weet ook niet of hij verkering met je wil, hihihi...Nog meer spannende verhalen Dinysia?
See you later, Jannette.
19 Juli 2005 - 07:43
BB:
Hey zusje, wat weer gaaf allemaal zeg! ik geloof dat jij het paradijs gevonden hebt! Ben je nog wel van plan terug te komen naar Nederland of ben je weer aan het solliciteren? Heb je al een Koala voor mij geregeld? Deze week ga ik op vakantie...waar heen is nog niet geheel duidelijk maar het zal in ieder geval (maar) gewoon in Europa zijn!! En nog 1 keer; straks niet gaan opscheppen hoor!!! Ik zal je site ook in mijn vakantie in de gaten houden!! Groeten, Bas -
19 Juli 2005 - 09:54
Ilona:
Hey! Dus je hebt het wel naar je zin in Australie?
Ik heb ook goed nieuws: heb een nieuwe baan(ik begin ergens deze week)& we gaan samenwonen per 1 oktober! Een huurflat in Selwerd via Patrimonium!
xxxx
ilona -
19 Juli 2005 - 17:17
Peter:
Beter een goede buur dan een verre buur...
Leuke verhalen Sjaan Koala, geniet er van en zeg, als je in Melbourne zit, doe even de groeten aan Matthijs!
See you around! -
19 Juli 2005 - 18:28
Ans:
Hoi Sjaan weer even een reactie van mij om te laten weten dat ik nog altijd je verhalen volg. Zo te horen verveel je je nog lang niet, gelukkig maar. Groetjesssss -
19 Juli 2005 - 18:45
Vader:
Hoi Jannette
Dus jij hebt de sleutel van het paradijs!! (tante Minke)Mooi verhaal hoor. graag niet te enthousiast, straks wil je moeder er ook naar toe. groetjes ook natuurlijk aan Marjan -
19 Juli 2005 - 21:26
Jan En Greetje:
Mooi verhaal weer.Leuk om te lezen. Ga zo door en heeeel veeel plezier. groetjes !!!!! -
20 Juli 2005 - 20:56
Dinysia:
Hoi Jannette, Helaas heb ik deze week geen paradijs bezocht, had het even te druk met relaxen op de natte terrassen :)