donderdag 14 juli: Brisbane - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Jannette Bossenga - WaarBenJij.nu donderdag 14 juli: Brisbane - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Jannette Bossenga - WaarBenJij.nu

donderdag 14 juli: Brisbane

Blijf op de hoogte en volg Jannette

14 Juli 2005 | Australië, Brisbane

Hallo! Hier weer even een berichtje vanuit Brisbane waar we maandag 11 juli zijn aangekomen. Brisbane is een grote stad met veel hoge, grauwe flats. Het heeft een aatla mooie parken en natuurlijk (dat tref je hier in Australie veel aan) een Boetanische tuin. Wij zitten daar in de hostel "Homestead" ongeveer 2km buiten het centrum. Het is een leuk hostel met allerlei nationaliteiten. We slapen met z'n 7-en op een kamer. Het is hier lekker rustig, er zitten leuke mensen in het hostel en alles is erg relaxed. Buiten kun je lekker zitten, er is zelfs een hangmat om lekker te luieren. Vanaf het hostel kun je allerlei activiteiten boeken. Dinsdag zijn we Brisbane in gegaan. en hebben we de stad verkend met de parken er om heen. In de parken heb je hele grote plaatsen waar een barbeque staat. Hier komen hele families tussen de middag met hun koffer met eten. En ja...als het regent kunnen ze hier ook goed schuilen (: In de middag zien we veel mensen hardlopen, we hebben het idee dat de mensen tussen de middag echt daar de gelegenheid voor krijgen tijdens hun werktijden. Ze zien er hier dan ook wel wat gespierder en minder fatsig dan in Nederland uit. Woensdag zijn we naar de 'Australian Zoo' geweest van Steve Irvin (als jullie wel eens kijken naar Discovery). We werden met het busje opgehaald vanaf ons Hostel. Echt heel apart, in het busje wordt echt alles verteld over Steve. Niet alleen zijn programma wordt genoemd maar vooral zijn familie, vrouw en kind, vader en moeder. Volgens mij zijn de australiers daar dol op. Vooral als Steve zijn gevoelige kanten laat zien en hij een traantje laat lopen, zie je iedereen in de bus ervan genieten. In de dierentuin aangekomen bleken we weer te zijn afgezet en konden we voor veel goedkoper naar de dierentuin als we niet bij ons hostel hadden geboekt. Nou ja...daar leren we ook weer van. De dierentuin was mooi. Een koala en kangaroe hadden een baby en dat is natuurlijk altijd erg lief om te zien. De grote shows met de dieren vielen tegen. Ze hebben hier echt een hele ander humor. Je moet soms tot 3 tellen en dan een woord schreeuwen en al het publiek doet dan ook echt mee. Het doet mij een beetje denken aan Amerikaanse mensen op tv. Ook kunnen ze heel erg lachen als volwassen elkaar in het water gooien of dat soort flauwe gein. Om 15.30 werden we weer opgehaald met de bus en werden we weer lastig gevallen met nog meer verhalen over Steve en al zijn belevenissen. Ik kan die vent ondertussen niet meer zien! Vandaag hebben we eens even lekker helemaal niets gepland. We zijn aan de rivier hier gaan liggen met een boekje en met mijn MP-3 speler. Morgen gaan we het regenwoud in met een excursie. Zaterdag vetrekken we uit Brisbane om vervolgens naar Fraser Iland te gaan. Dit moet echt heel erg bijzonder wezen. Het zou erg mooi wezen als we er mooi weer bij hebben, dat maakt het allemaal nog wat mooier. Het is trouwens echt leuk om jullie berichtjes op mijn site te lezen. Alle info die ik krijg vanuit Nederland doet mij goed. Het blijft bijzonder dat ik zo ver weg van Nederland zit en blijft moeilijk te vatten. Engels blijft moeilijk maar je moet, ben alweer heel wat woorden rijker. Tot horens! Bye bye! Jannette

• 14 Juli 2005 - 06:51

Jolice:

Oh oh, alweer in Brisbane. Je ziet zo heel wat en wij ook!Ja als je terugkomt kun je perfect engels spreken Sjaan!!Zo'n rustdag ertuusendoor is ook wel lekker. Je moet alle indrukken ook weer even verwerken! Veel plezier en liefs van je moeder.

• 14 Juli 2005 - 08:45

Saar:

Heeeeej sjaantje,

Wat een knappe en ontzettend leuke man, die steve, hahaha. Wat errug dat ja dan alles krijgt te horen!! Hier is verder alles prima... Nog steeds lekker weer!!! En ik ben echt vakantie ah houden :D Echt heerlijk! Jullie nog veeel plezier! xxx Saar

• 14 Juli 2005 - 09:13

Jan En Greetje:

Leuk, dat je iedereen op de hoogte blijft houden! ( sorry, maar we kennen Steve niet...hm...missen we dan iets ???) Geniet er van, want zowel wij als Peter hebben gemerkt, dat de 2 maanden snel om zijn !! groetjes.

• 14 Juli 2005 - 09:24

Sietske:

Heej Sjaan! Leuk om weer wat van je te horen; echt tof om je reisverslagen op deze site te lezen! Hahaha heb erg gelachen om je verhaal over 'famous Steve'. :) De geplande excursie in het regenwoud klinkt heel tof! Ik ben benieuwd!! Alle internationale studenten vertrekken nu zo'n beetje uit Groningen. Dinsdag had ik weer een grote 'afscheidsmiddag'; het was heel gezellig, alleen aan het eind moest iedereen heel hard huilen. Ik zal het zeker missen volgend jaar! Hebben jullie ook al leuke mensen ontmoet tijdens de reis? Nog heel veel plezier de komende tijd!! Ik wacht vol spanning op t verslag van de regenwoud-excursie! Xxx Sietske

• 14 Juli 2005 - 11:42

Riëtte:

Heeej Jannette,
    Whauww Steve, fijn dat je nu alles van hem weet, kun je bij thuiskomst alles over hem vertellen.. ;)
    Veel plezier in het regenwoud en op Fraser Iland, wel veel foto's maken en op de site zetten he!!! Wij willen er natuurlijk ook een beetje van meegenieten.
    Liefs Riëtte

• 14 Juli 2005 - 15:25

Hanneke:

Wil je Steve zn handtekening vragen als je hem tegenkomt? Voor mij. En vragen of ie verkering met me wil. Veel plezier :)

• 14 Juli 2005 - 20:02

Vader:

Hoi jannette
    Wat een mooie foto
    van Byron Bay !
    Ik laat op dit moment tante Minke de foto's even zien. natuurlijk krijg je ook de groeten van haar. Doei

• 15 Juli 2005 - 09:28

Marit:

Hé,
    Leuke foto's ja! Die had ik de vorige keer nog niet allemaal gezien. Vanochtend nog wat dingetjes aan mijn scriptie gedaan. Ik wil nu echt vakantie!!!!
    Maar het weet even naar een eiland. Toch even lekker weg.
    Veel plezier jullie!

• 15 Juli 2005 - 15:18

Vader:

Hoi Jannette
    Oma belde, om me te vertellen dat ze een kaart van jou had ontvangen . ze was er erg gelukkig mee gezien haar reactie. Op dit moment is het hier warm. Moeder is samen met collega's aan het fietsen. Ik ga mij nu bezighouden de laatste resten van de barbecue van de afgelopen weken te nuttigen (kippenpoten) oei!!!

• 15 Juli 2005 - 21:28

Dinysia:

Hallo! Hier even een berichtje uit Assen! Vandaag ben ik naar kantoor geweest waar ik moest werken. Echt een hele mooie omgeving, grijze muren, loeiende airco's. Vandaag nog een grote harige hond gezien! Echt een geweldige ervaring. Aan het eind van de middag ben ik naar Super de Boer gegaan; een plaatselijke supermarkt waar ze lokale lekkernijen verkopen. Morgen staat er weer iets spannends op het programma: werken van 9 tot 17 uur. Ik verheug me er nu al op... Nee Sjaan, even alle gekheid op een stokje, ik vind het echt waanzinnig wat je hebt beleefd! Ik ben groot fan van je verhalen, maar heb helaas niet altijd tijd om te reageren. Maar ik check regelmatig even je site hoor! Nog veel plezier!

• 16 Juli 2005 - 20:30

Arjen & Sietske:

Heej Jannette!

Erg leuk idee om ons via deze manier op de hoogte te houden. We zijn best wel jaloers als we je verhalen horen en je foto's zien! Veel plezier nog aan de andere kant van deze aardbol en geniet er van!

x de verhuizers

• 18 Juli 2005 - 09:20

Lydian:

He Jannette!!!
    Ik heb ff je verhalen gelezen!!! Ben wel een beetje jaloers hoor! Echt geweldig! En dat allemaal terwijl ik achter m'n pc scriptie-schrijven ontwijkend gedrag aan het vertonen ben...
    Ik heb trouwens vrijdag naar het concert van U2 geweest! Dat was echt een geweldige ervaring!!!
    Moet nu weer bezig met m'n scriptie! Blijf genieten!
    Liefs Lyd